Aby sprawdzić status zamówienia wpisz jego unikalny numer
UPRAWA
Nasiona moczyć przez 12h w gorącej wodzie ( 25 stopni C ). Tak przygotowane nasiona wysiewamy powierzchownie przykrywajac 2mm warstwą ziemi. Doniczkę ustawiamy w miejscu jasnym i słonecznym. Zachowujemy temperaturę 22-25°C. Gleba z dodatkiem perlitu lub włókna kokosowego będzie dobrym rozwiązaniem ( pH 5,5-8 ). Glebę można wyprażyć w piekarniku w naczyniu żaroodpornym, aby pozbyć się wszelkich grzybów i szkodników. Około 15 minut w temperaturze 150 stopni C, gleba leciutko wilgotna. Piekarnik później nie pachnie za ładnie. Na doniczkę nakładamy mini szklarenkę, albo torebkę foliową. Pamiętamy aby zdejmować ją raz na dzień, coby nie zalęgła się pleśń. Taka osłonka pozwoli zachować stale lekko wilgotną glebę. W okresie jesieni i zimy parapety domowe nie są zawsze tak ciepłe jakby się wydawało. Pamiętamy, że nasiona do kiełkowania potrzebują odpowiedniej temperatury GLEBY, a nie temperatury powietrza, dlatego niezbędna może okazać się podgrzewana mata. Kiełkowanie od 30-100 dni. Młode roślinki potrzebują stale lekko wilgotnego podłoża. Zimą podlewanie należy ograniczać. Stanowisko słoneczne. PAMIĘTAMY najważniejsze składniki aby nasiona kiełkowały to: odpowiednia temperatura gleby, powietrze, wilgoć/woda i światło ( to nie zawsze ). Najlepszy efekt przynosi wysiew na wiosnę.
10 NASION w torebceZapytaj o szczegóły |
O sklepie | Regulamin | Kontakt | FAQ | Poradnik | Polityka prywatności | Reklamacja towaru | Odstąpienie od umowy | Mapa strony
Oprogramowanie sklepu KQS.store | Realizacja AWESO.pl